• HOUSE 1 - COMMUNICATION

    Par Alex O, Alexandre, Allae, Amelie, Christian, Dana, Enea, fanny, Florence, Liliana, Maria, Mathilde, Maude, Morgan, Nicolas, Paulo, Simon, Tom, 24/04/16


        To access our project you begin to take the passage on Van der Woude's slope, climb Del Grosso's stairs to arrive to     Guaita's library, where there is a sliding table on which you can stand up so you can see our project from below.

                                        Image Sun Apr 24 2016 21:04:44 GMT+0200 (CEST) 

    Image Sun Apr 24 2016 21:04:44 GMT+0200 (CEST) Image Sun Apr 24 2016 21:04:44 GMT+0200 (CEST)

    Image Mon Apr 25 2016 08:50:09 GMT+0200 (W. Europe Standard Time)Image Mon Apr 25 2016 08:50:09 GMT+0200 (W. Europe Standard Time)
  • HOUSE 1 - CONSTRUCTION

    Par Alex O, Alexandre, Allae, Amelie, Christian, Dana, Enea, fanny, Florence, Liliana, Maria, Mathilde, Maude, Morgan, Nicolas, Paulo, Simon, Tom, 24/04/16
    We will prefabricate the pots with soil and already grown plants in advance. In the same way the trellis and the rings will be prefabricated and carried in place by car. We will construct one by one each side of the pyramidal form, trellis and pots in accordance.  


    Image Sun Apr 24 2016 20:53:22 GMT+0200 (CEST)

                                                                                             Plan of the Construction Site


    We will use barriers and scaffoldings around the construction area as well as slings in order to climb and construct the form.

    Image Sun Apr 24 2016 20:53:22 GMT+0200 (CEST) Image Mon Apr 25 2016 08:55:53 GMT+0200 (W. Europe Standard Time)






                      Image Sun Apr 24 2016 21:15:13 GMT+0200 (CEST)



                                                                                               Construction Details 

  • HOUSE 1 - PLANTS & POTS

    Par Alex O, Alexandre, Allae, Amelie, Christian, Dana, Enea, fanny, Florence, Liliana, Maria, Mathilde, Maude, Morgan, Nicolas, Paulo, Simon, Tom, 24/04/16

    Since we are on the North facade, we use the South facade which absorbs most of the sun to make openings. In this way we permit the most sun rays possible to pass through trellis.

    Image Sun Apr 24 2016 17:23:46 GMT+0200 (CEST)

    Image Sun Apr 24 2016 17:38:04 GMT+0200 (CEST) Image Sun Apr 24 2016 17:38:04 GMT+0200 (CEST)

         Maquette 1:5 Garden in Process. 


    By studying the position of the sun between April and May (the time of the construction process) the optimal position for every plant could be decided. This is done in relation to the needs of every plant when it comes to sun and water. For example, the facades the most sunny are ideal for plants with great need of light. 


    Image Sun Apr 24 2016 19:47:20 GMT+0200 (CEST) Image Sun Apr 24 2016 19:03:18 GMT+0200 (CEST)

    A First study of the site in relation to the sunlight rays which is later analysed relating it to the plants to be planted. 

    Image Sun Apr 24 2016 17:59:36 GMT+0200 (CEST)Image Sun Apr 24 2016 17:59:36 GMT+0200 (CEST)

    Aromatic plants are planted on the bottom part in order to be able to collect their leaves, whereas the plants on the top are different types of flowers.

    The tables above show the needs of each plant. We created them in order to sort out the best way to grow up and take care of each plant. 


    Image Sun Apr 24 2016 18:15:11 GMT+0200 (CEST)

    The plan of the pots on each level of the garden with all the different plants. 


    Image Mon Apr 25 2016 09:04:35 GMT+0200 (CEST)


                                              Image Sun Apr 24 2016 18:18:07 GMT+0200 (CEST)

    Pots in process and the final result. Maquette 1:5

                                                Image Sun Apr 24 2016 19:47:20 GMT+0200 (CEST)

    Final Pot 1:1


    Image Mon Apr 25 2016 09:19:20 GMT+0200 (W. Europe Standard Time)Image Mon Apr 25 2016 09:19:20 GMT+0200 (W. Europe Standard Time)


                                           
  • HOUSE 1- STUCTURE

    Par Alex O, Alexandre, Allae, Amelie, Christian, Dana, Enea, fanny, Florence, Liliana, Maria, Mathilde, Maude, Morgan, Nicolas, Paulo, Simon, Tom, 24/04/16

                    Image Sun Apr 24 2016 21:18:05 GMT+0200 (CEST)


    Structural system composed by 10 lattices, 34 pots and 6 rings 



    Image Sun Apr 24 2016 22:41:09 GMT+0200 (W. Europe Standard Time)


    Image Mon Apr 25 2016 02:56:50 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))

    Dessin axonométrique à la main de notre structure dans la protostructure complète


    This garden is made of an inverted pyramidal void. This void is generated by lattices occupying the negative area of the form.

    Image Sun Apr 24 2016 16:02:14 GMT+0200 (CEST)Image Sun Apr 24 2016 19:14:58 GMT+0200 (CEST)
                                                   
  • HOUSE 1- CONCEPT

    Par Maude, Alex O, Alexandre, Allae, Amelie, Christian, Dana, Enea, fanny, Florence, Liliana, Maria, Mathilde, Morgan, Nicolas, Paulo, Simon, Tom, 24/04/16

    The room in our project is a garden. And this garden, is an observatory, non-inhabited Structure. Since no user is allowed within, there is no direct interaction between the user and the garden. He thus automatically becomes the observer of the plants while growing.

    Image Sun Apr 24 2016 14:27:56 GMT+0200 (CEST)Image Sun Apr 24 2016 14:22:20 GMT+0200 (CEST)

                                                    Superstudio inspiration: the notion of panopticism and the idea of the garden as a bubble 


    The Garden may be compared to a green bubble within the protostructure. It is an isolation area in which only one observer may enter at a time. Once the observer enters from below, he is the central point of this garden. He may observe everything around him at 360 degrees. Even if he is physically in the protostructure he is in another environment. He experiences a radical change between the exterior and the interior of the garden.


    Inspirations: 

    Image Sun Apr 24 2016 14:27:56 GMT+0200 (CEST)Image Sun Apr 24 2016 14:27:56 GMT+0200 (CEST)

        Diagram of the projet PF1, by the Young Architects Program (YAP)      -    Living Pavillon Competition Stage, by BEHIN HA, Design Studio LLC