PLANES / Final Project

Par Laura Primiceri, 14/12/15

The goal of my project was to inhabit the space created by the width of my facade.                                      The reference that I've taken helped me to define a minimum width that could be inhabit.


La fetta di polenta, Torino, Antonelli

Image Mon Dec 21 2015 20:07:43 GMT+0100 (CET)



Based on that, I've decided to use the study on my facade that I've made on the first project - MEASURES.



                      

I wanted to create to types of transition between the two parts of the building: a physical one and a visual one.  The physical transition is translated by a passage that cross between the two part of the building and also a common space just above that make a contrast between the first space.


                                               


         Image Mon Dec 21 2015 20:23:01 GMT+0100 (CET)            Image Mon Dec 21 2015 20:07:43 GMT+0100 (CET)


                             


The visual transition is made between the two space by the fact that from one or the other space we cannot see everything of the other space but only have a glimpse of it or sense it


Once that the person which stand on first side has seen and understood that there is another part of the building, he will try to find out how to get in there and will have to go trough the passage which has a access to the second space. 


Final selection of pictures : inside the space


            Image Mon Dec 14 2015 18:27:00 GMT+0100 (CET)





           Image Mon Dec 14 2015 18:27:52 GMT+0100 (CET)



           Image Sat Dec 19 2015 22:22:02 GMT+0100 (CET)


Drawings



Image Wed Dec 23 2015 13:06:52 GMT+0100 (CET)


Plaster trials



                             Image Wed Dec 23 2015 13:12:30 GMT+0100 (CET)