• ROOMS - week 2

    Par Jaton Doriand Andrzej, Karameta Lundrim, 23/03/17


    Regarding the critics we had on monday, we decided to develop some openings that you can arrange and adjust by moving plans.



           We have been given a new reference 



                       Image Thu Mar 23 2017 14:45:29 GMT+0100 (CET)


                        Image Thu Mar 23 2017 14:45:29 GMT+0100 (CET)

                            Open Ending, Hans Peter Worndl


         We did some tests for openings and plans that we can configure.

                                                                Image Thu Mar 23 2017 18:36:19 GMT+0100 (CET)  


                                            Image Thu Mar 23 2017 18:36:19 GMT+0100 (CET)


       Image Thu Mar 23 2017 18:36:19 GMT+0100 (CET) Image Thu Mar 23 2017 18:36:19 GMT+0100 (CET)


                                                 Image Thu Mar 23 2017 19:39:03 GMT+0100 (CET)





        Drawings

         Image Thu Mar 23 2017 19:05:23 GMT+0100 (CET) Image Thu Mar 23 2017 19:17:36 GMT+0100 (CET) Image Thu Mar 23 2017 19:17:36 GMT+0100 (CET)



     





























  • ROOMS - week 1 - first idea

    Par Karameta Lundrim, Jaton Doriand Andrzej, 22/03/17

    Observations

    As we observed, the place has some drab views, despite some interesting  urban elements which we want to highlight. That’s why our project consists to filter the most interesting urban elements with some frames in the closed room, that allows people to only focus on these elements.



                              ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_301

                                      Picture of the site, Toni Areal, Zürich



    This idea came up with the following reference 



    ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_302 

                        An ceann mor, Inveruglas Scotland




                                                                        ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_303


                                                                         SANAA, Zollverein school of management, Essen


    Drawing

                                     


                                 ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_201



    Model 1:10


      Outside                                                                    view inside

    ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_101            ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_102



    ambiant montage

    ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_103


    ROOMS_JC_karametalundrim-jatondoriand_104













     









  • P3:Connexion

    Par Hassan Moallin Madina, Jaton Doriand Andrzej, Karameta Lundrim, Ramseyer Roman, 25/12/16


                                        


                                  PLANES_JC_hassanmadina_doriandjaton_lundrimkarameta_romanramseyer_128 


                                  PLANES_JC_hassanmadina_doriandjaton_romanramseyer_lundrimkarameta_129 





  • P3 - E3

    Par Jaton Doriand Andrzej, 25/12/16

    According to the discussion about my last version of the project, i have a few things to change

    - I had to find a way to fix the plaster passage with the protostructure. I decided to use a supporting wooden structure that creates a rhythm and repetition of details, that makes the passage more dynamic.

    Pictures without plaster

    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    Pictures with plaster 

    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)



    - After having discussed with the other students of our group approach, we decided i will be the central  project, the one that links each project to another one, as a "passage". That is why I have to change the height of the passage at extremities to be as high as the other projects i am linked to.


                                    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)



    - I wanted to make a wall that is transparent, to express the idea that we can get through it easily and so emphasizes the notion of movement.


                                         Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    - I had to work more on surrounding the protostructure with the passage, so that it will define the empty and useless room (on the painting: behind the columns, beside the stairs) in the middle of the protostructure. 


    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)  Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    -Finally, i changed the shape and the dimensions of the stairs. They are now 1 cm high and large in 1:20, that means 20 cm in 1:1, so that they are more confortable. they have a thickness of 6 mm, as the rest of the passage in plaster.


                                         Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    Overall pictures before the critics


    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)  Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    During the critics, the comments of the experts made me realize that the wall was useless and blocked the energy that the passage was expressing about the movement. That is why i decided to remove the wall.


    Overall pictures after the critics


    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)      Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)     Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


    It seems to me that removing the wall liberates the energy of the movement and that this energy seems to be from now completely free.


    Drawings

    Perspective                                                Plan

    Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)  Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)


    Section and details                                      Section

    Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)  Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)


    Axonometry

    Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)














  • P3 - E2.2

    Par Jaton Doriand Andrzej, 24/12/16

    I changed the dimensions of the wall and have now only one door instead of two. For now, i only have the "squeletture" of the wall because i am still thinking about how to place the wood. It has a height for two floors, in order to define where would the ceiling be. The door is now surrounding two sticks of the protostructure. I also did stairs of 1.5 cm in 1:20. 

    We have also been introduced the group's approach. To be linked with the project of Madina, i had to change the length of the upper part of the passage.


    Pictures



    Image Sat Dec 24 2016 00:33:47 GMT+0100 (CET) Image Sat Dec 24 2016 00:33:47 GMT+0100 (CET)

                                        Image Sat Dec 24 2016 00:33:47 GMT+0100 (CET)