P3 - E3

Par Jaton Doriand Andrzej, 25/12/16

According to the discussion about my last version of the project, i have a few things to change

- I had to find a way to fix the plaster passage with the protostructure. I decided to use a supporting wooden structure that creates a rhythm and repetition of details, that makes the passage more dynamic.

Pictures without plaster

Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


Pictures with plaster 

Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET) Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)



- After having discussed with the other students of our group approach, we decided i will be the central  project, the one that links each project to another one, as a "passage". That is why I have to change the height of the passage at extremities to be as high as the other projects i am linked to.


                                Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)



- I wanted to make a wall that is transparent, to express the idea that we can get through it easily and so emphasizes the notion of movement.


                                     Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


- I had to work more on surrounding the protostructure with the passage, so that it will define the empty and useless room (on the painting: behind the columns, beside the stairs) in the middle of the protostructure. 


Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)  Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


-Finally, i changed the shape and the dimensions of the stairs. They are now 1 cm high and large in 1:20, that means 20 cm in 1:1, so that they are more confortable. they have a thickness of 6 mm, as the rest of the passage in plaster.


                                     Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


Overall pictures before the critics


Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)  Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


During the critics, the comments of the experts made me realize that the wall was useless and blocked the energy that the passage was expressing about the movement. That is why i decided to remove the wall.


Overall pictures after the critics


Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)      Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)     Image Mon Dec 26 2016 02:19:17 GMT+0100 (CET)


It seems to me that removing the wall liberates the energy of the movement and that this energy seems to be from now completely free.


Drawings

Perspective                                                Plan

Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)  Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)


Section and details                                      Section

Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)  Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)


Axonometry

Image Sun Dec 25 2016 01:16:48 GMT+0100 (CET)