• Connections Details | 1:1

    Par Léo Benjamin, Simone Morelli , 26/03/17


    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_125        ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_126

    Stair's Details.

    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_127  ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_128  ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_129

    Fences Base with the protostructure and a part of the fence included.





  • Construction | Details

    Par Léo Benjamin, Simone Morelli , 23/03/17


    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_210

    Construction details - Drawing 1:10/1:5


    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_117            ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_118

    Fences base.



    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_119            ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_120

    Details of the stairs.


    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_121        ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_122

    Back of the panel, stairs' connections.                                                                                   Fastening of two fences.


    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_123            ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_124

    Top connection, screwed to the protostructure.                                         Panel attached with a cable to the top connection.


  • The passage between the protostructure and the "bike cage" | Final Mock-Up

    Par Léo Benjamin, Simone Morelli , 23/03/17

    Rooms - Intention

    Notre intention première pour la phase « Rooms » était l’intégration du site au projet. La « cage à vélo », imposante de par ses quinze mètres de long et par son dessin, des plaques de métal orientées à quarante-cinq degrés sur ses trois murs, a attiré notre attention. Nous avons donc créé un passage conditionné par la cage à vélo d’un côté et par des barrières reprenant le même dessin de l’autre. Cette promenade captive le visiteur, le laissant découvrir petit à petit ce qui l’entoure, ce qu’il se passe dans la protstructure et aux alentours. En fin de parcours, des marches d’escaliers, accompagnées par une montée des barrières, devenant des parois, nous permettant une ascension accompagnée, nous dirigent au premier étage des protostructures. Et nous permettent d’apprécier la vue sur les nouveaux quartiers ainsi que la colline qui nous fait face.



    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_113

    The passage seen from the beginning of the walk.


    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_114            ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_115

    Stairs seen from above.                                                                                       View from the bottom of the stairs with the Bike Cage on the left.


                                                    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_116


                                                                 Being able to see through the fences from one side but not the other,

                                                                 forcing the visitor to walk in the right way.



  • Understanding the space created | Monge

    Par Léo Benjamin, Simone Morelli , 23/03/17

    The space that closes on the visitor.



    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_207

    Plan of the project. 1:20.



    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_208

    N-S cut. 1:20.



    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_209

    E-O cut. 1:20.


  • Understanding the space | Plan & Sections

    Par Léo Benjamin, Simone Morelli , 04/03/17



    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_204


    Plan with the "bike cage"




    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_205

    North-south section.




    ROOMS_CL_benjaminléo-morellisimone_206


    East-west section.