• Asymmetry And Angles

    Par , 05/11/17

    The specification of our site is all about our building face and the asymmetry of angles. The motor-shop is not parallel to the road and the bus stop. In fact it creat a more direct vue from the road to the showcase of the motorcycle shop.

    This building is geared to have a more direct contact with pedestrians and motorists coming from Lausanne we can related this to a huge advertising sign.

    The architect draws this facade so that it is better perceived from the road but also to create an exhibition space where motorcycles are placed now.

     

     

  • Synthèse ABOUT MALLEY

    Par Violetta Bayramova, 30/10/17

    Le rapport dimensionnel entre la taille de la façade d’un centre commerciale, et la longue étendue plate qui se trouve devant, fût le centre de notre attention durant toute la durée du projet. Grâce à la topographie de la route sur nos moules et dessins, on se rend facilement compte de l’importance de la taille de l’immeuble.

    Nous avons également constaté que notre site était divisé en trois parties distinctes : la zone du bâtiment, la route et une zone de « vide » inutilisée.

    Le toit de Bruxelles, une fois superposé à notre site, confirme l’immensité du centre commercial et nous donne une idée de l’espace disponible à l’intérieur de l’usine.

  • the corridor, synthesis

    Par Aurelien Duchier, Allan Lambelet, 30/10/17

    Our first feeling on the site was a narrowness feeling, as if we were confined in a corridor between the bridge's immensity and the adjacent embankment, confirmed by a projection on top of the bridge that stops the verticality. For that reason, the embankment, the bridge and it's projection were the only elements we decided show on our casts.

    Adding the roof of Brussel really changed the spatiality of the site, even if the narrowness feeling was even more obvious, the immensity of the bridge became relatively small compared to the new dimension that the roof offered.

  • THE ROOF - Brussel's Roof

    Par Allan Lambelet, Aurelien Duchier, Deborah Zanolo, Isabelle Miodonski, Laureen Hu, Lorenzo Palacio, Luana Ferrari, Noemie Tschabold, Roberto Rossi, Violetta Bayramova, 30/10/17

    Image Tue Oct 31 2017 11:31:23 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)Image Tue Oct 31 2017 11:31:23 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)

    Image Tue Oct 31 2017 11:34:15 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)Image Tue Oct 31 2017 11:34:15 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)
    Image Tue Oct 31 2017 11:34:15 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)
    Image Tue Oct 31 2017 11:34:15 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)Image Tue Oct 31 2017 11:34:15 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)Image Tue Oct 31 2017 11:34:15 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)

    Image Tue Oct 31 2017 12:26:44 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)

    Image Tue Oct 31 2017 12:26:44 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)Image Tue Oct 31 2017 12:26:44 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)

    Image Tue Oct 31 2017 12:26:44 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)Image Tue Oct 31 2017 12:26:44 GMT+0100 (Europe de l’Ouest)
  • MEASURES - Synthesis : "HEIGHTS AND SLOPES"

    Par Luana Ferrari, 28/10/17

    What stroke us the most on our site was firstly the lack of high elements, but most of all its sloping topography. This is precisely what we intend to put forward. In order to measure the building we used the dimensions of one of its windows, as for the ground, a string and a meter. Together with the Brussels' roof, we are able to realize how tremendous the space in this ancient factory is.