First site's inhabitation

Par Douillet Arthur, 14/04/20

Image Tue Apr 14 2020 12:01:32 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))

Inspired by the different concepts identified by the students during the ROOM phase - the slope, the signal, discussion area, theatre - we propose a HOUSE composed of 3 ROOMS.


- Inhabited signal:

The signal is the first visible element of the HOUSE. It overlooks the entire protostructure. It breaks away from the trees and rises up through the forest. Thus it marks a landmark visible from several places, especially from the junction bridge. Inside the signal there is a staircase that allows visitors to gain height, which makes it a kind of inhabited signal.


- Discussion Area :

The theatre by its composition proposes another use of space. With the two stands facing one another, a debate area is created. The bleachers symbolize the two states of mind that confront each other, and the central element is the speaker's location.


- Bleacher -Theater:

Starting from the idea of the slope we wanted to create a theatre.The HOUSE is in continuity with the Galpon theatre. This ROOM offers another way to experience a play, with its two stands that soar into the trees.






Image Sun Apr 19 2020 18:01:54 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))


Image Sun Apr 19 2020 18:01:54 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))






The gateway is used to link the different areas. First the parking lot to the Arve -this makes the access to water easier, but it mostly connects the different ROOMS of the HOUSE: the theatre, the signal... It allows continuity throughout the HOUSE and between the two main areas (parking lot, slope). 

Image Sun Apr 19 2020 18:01:54 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))



Image Tue Apr 14 2020 17:04:51 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))




Image Tue Apr 14 2020 12:01:32 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))




With Eva Gabrielyan, Marwan Abansir, Guillaume Nguyen and Youssef Kali