H o u s e n° 7

Par Favre Julie Audrey, Villetelle Lena, 18/04/20

Groupe 7 : Elia Bianchi(A), Julie Favre(B), Léna Villetelle(B), Marek Waeber(W), Nicolas Stanislas(W), Sacha Cudré-Mauroux(W)

                                                                                                Week 1

For this new phase, we started by building a house made out of several rooms from our four studios. We enter our house through a debate space from the parking lot. We chose to create the debate space with the same layout as the house of commons. It is space that allows one to circulate, but that can also be a place to sit and discuss. In addition to that, this room is overlooked by a roof allowing to reverberate the sound.

Following this space, there is a transition space leading onto two paths. One of them follows the curve of the slope, and takes us to a room located just above the water. This close contact with nature, offers us a beautiful view.

The second path, however, follows in the opposite direction. By climbing you access the theatre space. The spectators's back would be facing the view on the water, in order to direct his focus on the show. 

Our house can be summarized by two main axes : the first axis runs along the parking lot and ends at the bottom of the slope. The second one follows the opposite direction. It starts at the bottom of the slope and ends up at the theatre.


Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)  Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)

Storyboard describing an architectural walk


Image Sat Apr 18 2020 16:24:45 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Sat Apr 18 2020 16:24:45 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Sat Apr 18 2020 16:24:45 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Collage depicting our house's atmosphere 

 

Image Sat Apr 18 2020 16:40:06 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)
Image Sat Apr 18 2020 16:53:15 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Sat Apr 18 2020 16:53:15 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


Technical drawings

plan - 2 elevation - axonometry

 

                                                                                                Week 2

From the parking lot in Geneva, we enter our house. The room we first encounter, remains the debate room. Its ceiling, however is nowhigher, and creates an atmosphere that welcomes more guests, as it is more aerated and comfortable. In opposition to the next space, the debate room isn't constrained by the trees, neither is the ceiling. However, this following room, a transition space follows the position of the trees, and meanders around and in between them. Its ceiling follows the same rule. The ceiling is made out of planes of cloth that are positioned as blanket on top of trees.


This transitioned space connects to the nature, but also to the next two rooms. It leads to two paths. One of them follows the curve of the slope. This pathway take the form of the hill with its obstacles, leading to a small relaxation area facing the Rhone. The second path, whatsoever, follows in the opposite direction. By climbing you acmes the theatre space. It is sheltered space, with planes surrounding the sitting space. It enables the spectator to enjoy a convivial space focused on the show. These planes also enable a better sound of reverberation and a full protection from the wind and other disturbances. 

So to summarize, we can say that this week we modified our project in a way that it fuses completely with natures, adapts itself to its curves and obstacles.      

Image Tue May 26 2020 17:23:25 GMT+0200 (CEST)

Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)   Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)     Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Storyboard - the space the body takes in the house


Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)   Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Collage to show the atmosphere of the House of commons (space to debate) / the access to the water (intimate space)


  Image Mon Apr 20 2020 23:44:22 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)Image Mon Apr 20 2020 23:44:22 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Axonometry



Image Tue Apr 21 2020 13:07:39 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Technical Drawings

Plan - section - elevation


Image Mon Apr 20 2020 23:44:22 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Perspective drawings

---

Those two weeks ended with a review, during which a house was selected amongst those that were imagined by our four studios ABTW. Until the end of the phase HOUSES and GARDENS, we worked on the house from the group number 6.