Scenes

Par Guillotin Lea, 14/04/20


With Nathan Pasche and Jean Richter from studio Wegman, Robin Gugger from studio Trieber, Marvin Tajana from studio Abenia


WEEK 1


Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


Drawing : axonometry (scale 1:20)




Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)



Drawing : plan / East & North elevations (scale 1:20)


The "House" that we have proposed is characterized by geometries closely related to
the environment, especially toward the slope. If, at the south side of the project, we can observe a linear dynamics in relation to the asphalt surface of the parking lot, the North side rushes towards the river following the slope of the natural site.

Taking into consideration the past projects projects provided as a starting point, the House intends to offer a wide choice
of use to the occupants. It has several "Rooms" that present diffenent spatial conditions. Some spaces are used as debate rooms, others for theatre stages or concerts scenes.

At the bottom of the house (located north), a platform allows visitors to communicate better with the river. 
In the centre, at the height of the surrounding trees, a terrace can be the ideal place to spend a moment of relaxation while participating, enjoying either the dabate or the show.


The particularity of proposing several options of use goes hand in hand with the multiplicity of levels in the house: everyone can be free to choose at which height to stop. The slope, dense of trees, is an obstacle for anyone who wants to get as close to the water as possible. Thanks to the massive use
of scales and passages, the project facilitates this transition.


The different "Rooms" are linked together by a dense network of stairs and walkways, sometimes intersected by balconies.
In this way, each element of transition makes it easier for visitors to walk around and rest.


Image Tue Apr 14 2020 18:01:55 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

Drawing : short story



Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


Drawing : perpective (located north of the house)

The perspective is showing a view from someone located on the walkway that leads toward the theatre stage and the access to the water


Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


Drawing: perspective (located at the north of the house, on the Avre blanks)