• H o u s e n° 7

    Par Favre Julie Audrey, Villetelle Lena, 18/04/20

    Groupe 7 : Elia Bianchi(A), Julie Favre(B), Léna Villetelle(B), Marek Waeber(W), Nicolas Stanislas(W), Sacha Cudré-Mauroux(W)

                                                                                                    Week 1

    For this new phase, we started by building a house made out of several rooms from our four studios. We enter our house through a debate space from the parking lot. We chose to create the debate space with the same layout as the house of commons. It is space that allows one to circulate, but that can also be a place to sit and discuss. In addition to that, this room is overlooked by a roof allowing to reverberate the sound.

    Following this space, there is a transition space leading onto two paths. One of them follows the curve of the slope, and takes us to a room located just above the water. This close contact with nature, offers us a beautiful view.

    The second path, however, follows in the opposite direction. By climbing you access the theatre space. The spectators's back would be facing the view on the water, in order to direct his focus on the show. 

    Our house can be summarized by two main axes : the first axis runs along the parking lot and ends at the bottom of the slope. The second one follows the opposite direction. It starts at the bottom of the slope and ends up at the theatre.


    Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)  Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)Image Tue May 26 2020 10:22:43 GMT+0200 (CEST)

    Storyboard describing an architectural walk


    Image Sat Apr 18 2020 16:24:45 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Sat Apr 18 2020 16:24:45 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Sat Apr 18 2020 16:24:45 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Collage depicting our house's atmosphere 

     

    Image Sat Apr 18 2020 16:40:06 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)
    Image Sat Apr 18 2020 16:53:15 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Sat Apr 18 2020 16:53:15 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


    Technical drawings

    plan - 2 elevation - axonometry

     

                                                                                                    Week 2

    From the parking lot in Geneva, we enter our house. The room we first encounter, remains the debate room. Its ceiling, however is nowhigher, and creates an atmosphere that welcomes more guests, as it is more aerated and comfortable. In opposition to the next space, the debate room isn't constrained by the trees, neither is the ceiling. However, this following room, a transition space follows the position of the trees, and meanders around and in between them. Its ceiling follows the same rule. The ceiling is made out of planes of cloth that are positioned as blanket on top of trees.


    This transitioned space connects to the nature, but also to the next two rooms. It leads to two paths. One of them follows the curve of the slope. This pathway take the form of the hill with its obstacles, leading to a small relaxation area facing the Rhone. The second path, whatsoever, follows in the opposite direction. By climbing you acmes the theatre space. It is sheltered space, with planes surrounding the sitting space. It enables the spectator to enjoy a convivial space focused on the show. These planes also enable a better sound of reverberation and a full protection from the wind and other disturbances. 

    So to summarize, we can say that this week we modified our project in a way that it fuses completely with natures, adapts itself to its curves and obstacles.      

    Image Tue May 26 2020 17:23:25 GMT+0200 (CEST)

    Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)  Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)   Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)     Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Storyboard - the space the body takes in the house


    Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)   Image Tue Apr 21 2020 16:58:34 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Collage to show the atmosphere of the House of commons (space to debate) / the access to the water (intimate space)


      Image Mon Apr 20 2020 23:44:22 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)Image Mon Apr 20 2020 23:44:22 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Axonometry



    Image Tue Apr 21 2020 13:07:39 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Technical Drawings

    Plan - section - elevation


    Image Mon Apr 20 2020 23:44:22 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Perspective drawings

    ---

    Those two weeks ended with a review, during which a house was selected amongst those that were imagined by our four studios ABTW. Until the end of the phase HOUSES and GARDENS, we worked on the house from the group number 6.

  • Scenes

    Par Guillotin Lea, 14/04/20


    With Nathan Pasche and Jean Richter from studio Wegman, Robin Gugger from studio Trieber, Marvin Tajana from studio Abenia


    WEEK 1


    Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


    Drawing : axonometry (scale 1:20)




    Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)



    Drawing : plan / East & North elevations (scale 1:20)


    The "House" that we have proposed is characterized by geometries closely related to
    the environment, especially toward the slope. If, at the south side of the project, we can observe a linear dynamics in relation to the asphalt surface of the parking lot, the North side rushes towards the river following the slope of the natural site.

    Taking into consideration the past projects projects provided as a starting point, the House intends to offer a wide choice
    of use to the occupants. It has several "Rooms" that present diffenent spatial conditions. Some spaces are used as debate rooms, others for theatre stages or concerts scenes.

    At the bottom of the house (located north), a platform allows visitors to communicate better with the river. 
    In the centre, at the height of the surrounding trees, a terrace can be the ideal place to spend a moment of relaxation while participating, enjoying either the dabate or the show.


    The particularity of proposing several options of use goes hand in hand with the multiplicity of levels in the house: everyone can be free to choose at which height to stop. The slope, dense of trees, is an obstacle for anyone who wants to get as close to the water as possible. Thanks to the massive use
    of scales and passages, the project facilitates this transition.


    The different "Rooms" are linked together by a dense network of stairs and walkways, sometimes intersected by balconies.
    In this way, each element of transition makes it easier for visitors to walk around and rest.


    Image Tue Apr 14 2020 18:01:55 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)

    Drawing : short story



    Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


    Drawing : perpective (located north of the house)

    The perspective is showing a view from someone located on the walkway that leads toward the theatre stage and the access to the water


    Image Tue Apr 14 2020 16:01:14 GMT+0200 (heure d’été d’Europe centrale)


    Drawing: perspective (located at the north of the house, on the Avre blanks)


  • Volumetric Step

    Par Charamel Lucile, Perner Fabian, 14/04/20



    WEEK1

    With Bouadaoud Mostafa Amine, Nicoly Santos Costa, Olia Mohammad Madhi

    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)

    axon   scale: 1/100



    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)

    plan + elevation   scale: 1/100


    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)

    horizontal sections    scale: 1/50


    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)

    Story board 


    This House has two main objectives: to admire the game of others and to admire the game of nature». In order to give the opportunity to admire nature on this site, it is necessary to make the slope habitable. To do this, we were inspired by the project of Youssef, which lands on the slope and offers several seats where we can rest or circulate easily. At the end of this slope, you have direct access to water where you can, for example, swim. In addition, with the addition of a walkwaycrossing the Diagonal Platform (derived from Youssef’s project), beginning from the parking and at the end of which, one can have a panoramic view, dominating nature around us. A second goal of this House is to “bring people together”. For that, we merged Mikael’s stage with this diagonal platform, which continues even after the end of the slope. This fusion facilitates the circulation between these spaces.


    The aforementioned footbridge is just below this scene, in order to allow people using it to be always in contact and interacting with the other spaces.


    Then this scene is linked with Delphine’s project, which is a place of debate allowing a gathering, especially for a discussion about the play that took place on the stage. That’s why, in the «chronology of spaces», we put it after the theatre stage. Also, a part of this set of projects is inserted in Julia’s project, which has an impressive appearance and can thus play the role of a signal.

     

    There are three spatial gestures existing in this House.  Diagonal gesture to inhabit the slope.Horizontal gesture to use it for different purposes (either to give a panoramic view or with the theatre stage). Vertical gesture for the ascent to the different spaces with the stairs inspired by Mathilde’s project.


    Movement is an important aspect of this House: in each room, one has multiple choices to circulate freely, one can even circulate and leave this House without taking a path already taken.


    Another specificity of this House is that we can have courses that are done in very different directions but yet in very close «spaces». For example, when the diagonal course on the slope “passes” near the pathway on the horizontal platform: people taking thesedifferent paths can almost graze for like a split second, while having opposite destinations.



    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)      Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)

    atmosphere

     

    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)


    Bridge collage - interior view



    Image Tue Apr 14 2020 13:18:04 GMT+0200 (CEST)

    entrance collage - interior view


    WEEK2

    New orientation and layout of spaces.



    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)

    axon, scale 1/50



    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)

    plan, 2 elevations, Scale 1/100



    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)


    vertical section, scale 1/50



    Image Mon Apr 20 2020 20:29:26 GMT+0200 (CEST)

    plan, scale 1/50



    Image Mon Apr 20 2020 20:29:26 GMT+0200 (CEST)

    section, scale 1/50



    Image Mon Apr 20 2020 07:58:31 GMT+0200 (CEST)


    Story board 


    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)


    Since our site is located on the shore of the river Rhone, it was primordial to work with it. First we created a greater connecting element, the ramp. 


    But the ramp wasn’t interacting with the shore yet. We had to go further. By opening a little frame at the lower side of the ramp, we discovered several opportunities. 


    The tilted shore under the ramp is able to be inhabited. We added some horizontal benches to create a new space for gatherings. There are some transparent wooden walls confining the area, which are allowing some light to enter. On the upper side, we reduced the height of the protostructure and the theater, to bring it back to the ground, our main point of orientation.


    Despite the major advancements on the site, we still kept the principal nature of the projects we chose to work with. 



    Collage


    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)

    large entrance hall


    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)

    concert scene with panorama on the rhone


    Image Sun Apr 19 2020 21:57:36 GMT+0200 (CEST)

    gap between the oblique plane and the ground



    Image Mon Apr 20 2020 08:58:59 GMT+0200 (CEST)

    Assembly, bring people together.




  • First site's inhabitation

    Par Douillet Arthur, 14/04/20

    Image Tue Apr 14 2020 12:01:32 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))

    Inspired by the different concepts identified by the students during the ROOM phase - the slope, the signal, discussion area, theatre - we propose a HOUSE composed of 3 ROOMS.


    - Inhabited signal:

    The signal is the first visible element of the HOUSE. It overlooks the entire protostructure. It breaks away from the trees and rises up through the forest. Thus it marks a landmark visible from several places, especially from the junction bridge. Inside the signal there is a staircase that allows visitors to gain height, which makes it a kind of inhabited signal.


    - Discussion Area :

    The theatre by its composition proposes another use of space. With the two stands facing one another, a debate area is created. The bleachers symbolize the two states of mind that confront each other, and the central element is the speaker's location.


    - Bleacher -Theater:

    Starting from the idea of the slope we wanted to create a theatre.The HOUSE is in continuity with the Galpon theatre. This ROOM offers another way to experience a play, with its two stands that soar into the trees.






    Image Sun Apr 19 2020 18:01:54 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))


    Image Sun Apr 19 2020 18:01:54 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))






    The gateway is used to link the different areas. First the parking lot to the Arve -this makes the access to water easier, but it mostly connects the different ROOMS of the HOUSE: the theatre, the signal... It allows continuity throughout the HOUSE and between the two main areas (parking lot, slope). 

    Image Sun Apr 19 2020 18:01:54 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))



    Image Tue Apr 14 2020 17:04:51 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))




    Image Tue Apr 14 2020 12:01:32 GMT+0200 (Paris, Madrid (heure d’été))




    With Eva Gabrielyan, Marwan Abansir, Guillaume Nguyen and Youssef Kali





















  • A scenario, a house

    Par Lefebvre Yann, Perrin Leo, 13/04/20


    With Branet Inès, Hennel Claire from studio Wegman and Zanota Armand from studio Treiber


    Image Tue Apr 14 2020 09:30:29 GMT+0200 (CEST)



    Axonometry of the scenario


    Image Tue Apr 14 2020 09:52:32 GMT+0200 (CEST)

    Monge of the scenario

    Image Tue Apr 14 2020 12:43:48 GMT+0200 (CEST)

    Intent text: a day in the house, shifted in fragments of life.

    Hannah, 21, blurred times, in transition

    I am unfamiliar with this city, I have only been in Geneva for one month. It was a short, moist summer night when I ran across the house.  I was drifting along planes, I followed the sound of the river and came to rest on the lower part of the house. Three planes as if they were dancing formed a wide and welcoming cocoon. As open as it was, I felt great. Time passed by, it always does, but with the unchanged burble of the river, I felt I could sty there forever. I felt alive.

    Charles, 6, can count up to 60

    I discovered this place last holidays. It looked like a giant park; I quickly lost my parents in the jungle. My pace went faster as I found my way out of the labyrinth. Then I arrived in a in a place with a strange roof surround by empty cubes, as if it where all made out of legos. There were a lot of people and in the center two of them were speaking, it was full of grown-ups, I recognized my parents among the crowd and continued my journey. My parents saw me, and followed me in to the theatre. It was a funny theater, it looked like wooden falls. I easily got distracted from the play as the backround was way more appealing. Birds, hundreds of them flied from tree to tree and the junction’s colours changed as the sun got lower.   That is the last thing I remember from that day. It was a great adventure.

    Juliet, 43, highly determined, no links with her family

    I have lived in Geneva for 14 years now and I believe there is a real lack of common ground in this city, for arts, for thoughts. Thus, when I heard of this house near the junction, I immediately wanted to see it. I visited it with some friends, it was an early Tuesday night. An adaptation of La cantatrice chauve was scheduled. We were late, we quickly got to our seats in the theater. The play was nice, the atmosphere reminds me of the genesis of theatre, landscapes, the scene and bleachers. When the play was over we followed the slope and found room to begin a discussion. It was our shelter, and we talked about the necessity or not of sets in the scenography. I won’t unwrap all the plea, yet I thought it was funny that these cubes on the ground created a scenography during our debate, as a mise en abyme.




    Image Mon Apr 13 2020 22:48:41 GMT+0200 (CEST)

    Image Tue Apr 14 2020 18:06:31 GMT+0200 (CEST)

    Research

    Collages 

    Image Tue Apr 14 2020 16:58:36 GMT+0200 (CEST)  Image Tue Apr 14 2020 16:58:36 GMT+0200 (CEST)


    Pier collages

    Image Tue Apr 14 2020 09:59:00 GMT+0200 (CEST)Debate collage

    Image Tue Apr 14 2020 17:24:27 GMT+0200 (CEST)

    Mock-ups

    The bleachers, slope dialogue

    Image Tue Apr 14 2020 10:21:15 GMT+0200 (CEST) 

    The labyrinth garden


    Image Tue Apr 14 2020 13:38:02 GMT+0200 (CEST)  Image Tue Apr 14 2020 13:38:02 GMT+0200 (CEST)

    Bird view, flying speed                                                Human view, walking speed

    Image Tue Apr 14 2020 12:04:38 GMT+0200 (CEST)

    Sundance

    Image Tue Apr 14 2020 12:04:38 GMT+0200 (CEST) 

    Bird view sequence